Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Polsce coraz bardziej robi popularna się gęś, ale i tak królem stołu jest kurczak. Tym razem faszerowany bakaliami, nawet mocnym alkoholem, żeby zaskoczyć gości...smakuje wybornie:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 411
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 127
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 158
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 771
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 248
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16225
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 411
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 127
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 158
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 771
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 248
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16225
Składniki
Kurczaka myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawą do kurczaka i odkładamy na 30 minut. Kroimy grubo śliwki, rodzynki i morele i zalewamy alkoholem. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na ćwiartki. Dusimy na patelni z masłem, a nastepnie mieszamy z bakaliami w alkoholu, ewentualnie słodzimy i dodajemy goździk.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 1,5 godziny, podlewając wytworzonym sokiem, zeby skórka była chrupiąca. 20 minut przed końcem możemy jeszcze dołożyc jabłka.