Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Polsce coraz bardziej robi popularna się gęś, ale i tak królem stołu jest kurczak. Tym razem faszerowany bakaliami, nawet mocnym alkoholem, żeby zaskoczyć gości...smakuje wybornie:)
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2586
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1181
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2586
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1181
Składniki
Kurczaka myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawą do kurczaka i odkładamy na 30 minut. Kroimy grubo śliwki, rodzynki i morele i zalewamy alkoholem. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na ćwiartki. Dusimy na patelni z masłem, a nastepnie mieszamy z bakaliami w alkoholu, ewentualnie słodzimy i dodajemy goździk.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 1,5 godziny, podlewając wytworzonym sokiem, zeby skórka była chrupiąca. 20 minut przed końcem możemy jeszcze dołożyc jabłka.