Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Polsce coraz bardziej robi popularna się gęś, ale i tak królem stołu jest kurczak. Tym razem faszerowany bakaliami, nawet mocnym alkoholem, żeby zaskoczyć gości...smakuje wybornie:)
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11344
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 317
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 347
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 82
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 453
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11344
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 317
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 347
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 82
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 453
Składniki
Kurczaka myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawą do kurczaka i odkładamy na 30 minut. Kroimy grubo śliwki, rodzynki i morele i zalewamy alkoholem. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na ćwiartki. Dusimy na patelni z masłem, a nastepnie mieszamy z bakaliami w alkoholu, ewentualnie słodzimy i dodajemy goździk.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 1,5 godziny, podlewając wytworzonym sokiem, zeby skórka była chrupiąca. 20 minut przed końcem możemy jeszcze dołożyc jabłka.