Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wg pomysłu Magdy Gessler. Pyszne!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 388
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 120
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 147
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 711
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 208
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16169
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 388
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 120
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 147
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 711
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 208
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16169
Składniki
Kurczaka umyć, przyprawić, nadziać na otwartą butelkę (pełną) piwa. Wstawić do nagrzanego piekarnika (220), piec w zależności od wielkości kurczaka ok 2 godziny. :)
Jest smaczny i soczysty z chrupiącą skórką. Główna zaleta - nie trzeba zaglądać, podlewać itd. Rada: na blaszkę na której stoi butelka wlać wodę, wtedy kapiący tłuszcz nie będzie się przypalał i łatwo umyć blachę. Pozdrawiam!