Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2016
Smakuje tak samo, jak w chińskich knajpkach. Gorąco polecam!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
Na suchej patelni uprażyć pieprz seczuański następnie przesypać go do moździerza i dokładnie rozgnieść. Dosypać 2 łyżki mąki ziemniaczanej i dokładnie wymieszać.
Kurczaka obrać z kości i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie obtoczyć w mące i pieprzu.
Na patelnię wylać olej i smażyć kawałki kurczaka - na złoto z każdej strony.
Obrać czosnek imbir. Czosnek pokroić w plasterki a imbir w cienkie słupki. Pokroić również dymkę.
Na rozgrzaną patelnię z kurczakiem dorzucić czosnek i imbir, smażyć aż się zezłocą. Na koniec dodać dymkę, całe papryczki chilli i smażyć na dużym ogniu kilka minut.
W osobnym naczyniu wymieszać 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki wody, sos sojowy, ocet ryżowy i miód. Dodać do kurczaka ciągle mieszając i smażyć, aż miód sie skarmelizuje. Dodać orzeszki ziemne, wymieszać i pozostawić jeszcze chwilę na patelni, żeby się podgrzały.
Podawać z ryżem. Można również z surówką colesław.
Smacznego! :)