Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoska kuchnia dla Polaków :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113136
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 542
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 892
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 644
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113136
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 542
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 892
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 644
Składniki
Pierś kroimy na mniejsze kawałki. Jajko roztrzepujemy, dodajemy zioła, czosnek i pieprz - mieszamy. Kurczaka zanurzamy w jajku, i smażymy na rozgrzanej patelni - z dwóch stron na rumiano. Mozzarellę i pomidora kroimy w plastry. Wszystko układamy na talerzu i chwilę podgrzewamy w mikrofali. (u mnie halogen). Ozdabiamy liśćmi świeżej bazylii. Danie polecam z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem.