Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki i smaczny obiad lub kolacaję na ciepło:) Filet z kurczaka w sosie śmietanowym z dodatkiem żółtego sera serwowany na "makaronie" z cukinii i marchwi.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2714
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 653
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6498
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 415
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2714
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 653
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6498
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 415
Składniki
Fileta z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i oprószamy solą, pieprzem, harissą i czosnkiem granulowanym. Mieszamy i odstawiamy na 30 min. Cukinię i marchew obieramy i skrobaczk kroimy w cienkie paseczki - nitki. na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa, solimy i często mieszając dusimy do pożądanej miękkości. Zdejmujemy z patelni, przekładamy na salaterkę i przykrywamy talerzem by warzywa szybko nie wystygły. Na patelnię dolewamy oleju, wrzucamy przyprawione filety z kurczaka i smażymy do miękkości. Na koniec wlewamy śmietanę wymieszaną z startym żółtym serem i podgrzewamy do czasu aż ser się roztopi i połączy z śmietaną.Sos doprawiamy do smaku. Na talerze wykładamy porcje "makaronu" warzywnego a na niego kawałki fileta w sosie. Podajemy od razu po przygotowaniu.