Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty z chrupiącą skórka ,kurczak z kartoflami ,to obiad dla całej rodziny. Zapraszam na film na Yuotube.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 218
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 135
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 218
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 135
Składniki
Kurczaka oczyścić, usunąć lotki wyciąć kuferek. Natrzeć przyprawą złocistą do kurczaka i wstawić do lodówki na 2 godziny.
zimne masło połączyć z przyprawą ziołową i posolić ,rozetrzeć tak dobrze łyżeczką. Masło włożyć pod skórę kurczaka ze strony piersi kurczaka ,tak aby było równomiernie rozłożone. Do środka włożyć pół cytryny podzielonej na dwie części oraz gałązkę rozmarynu. Spiąć wykałaczkami lub zaszyć nićmi do kurczaka. Kartofle obrać pokroić w średnią kostkę posolić i popieprzyć. Kurczaka kładziemy na blachę stroną grzbietu, ziemniaki układamy dookoła kurczaka.
Kurczaka pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni i w tej temperaturze pieczemy z funkcją góra ,dół na środkowej półce przez 50 minut potem przekręcamy kurczaka i pieczemy jeszcze około 35 minut. Kurczak ma być z zarumienioną skórka a kartofle podpieczone. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na youtube /kanał kuchni włoskiej który nazywa się Mangiare u Ewki