Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty z chrupiącą skórka ,kurczak z kartoflami ,to obiad dla całej rodziny. Zapraszam na film na Yuotube.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1184
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1316
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 959
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1184
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1316
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 959
Składniki
Kurczaka oczyścić, usunąć lotki wyciąć kuferek. Natrzeć przyprawą złocistą do kurczaka i wstawić do lodówki na 2 godziny.
zimne masło połączyć z przyprawą ziołową i posolić ,rozetrzeć tak dobrze łyżeczką. Masło włożyć pod skórę kurczaka ze strony piersi kurczaka ,tak aby było równomiernie rozłożone. Do środka włożyć pół cytryny podzielonej na dwie części oraz gałązkę rozmarynu. Spiąć wykałaczkami lub zaszyć nićmi do kurczaka. Kartofle obrać pokroić w średnią kostkę posolić i popieprzyć. Kurczaka kładziemy na blachę stroną grzbietu, ziemniaki układamy dookoła kurczaka.
Kurczaka pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni i w tej temperaturze pieczemy z funkcją góra ,dół na środkowej półce przez 50 minut potem przekręcamy kurczaka i pieczemy jeszcze około 35 minut. Kurczak ma być z zarumienioną skórka a kartofle podpieczone. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na youtube /kanał kuchni włoskiej który nazywa się Mangiare u Ewki