Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, wspaniały kurczak na różne okazje.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1276
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 728
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1391
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1276
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 728
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1391
Składniki
Kurę marynujemy w litrze maślanki z czosnkiem, cebulą, solą, pieprzem, cytryną. Najlepiej cała noc, ja trzymałam w garnku w lodówce całą dobę. Następnie wyciągamy na godzinę żeby obciekło i nie było takie zimne, można dodać trochę masła i pieczemy ok. godziny w ok. 200 stopniach.