Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i elegancki posiłek idealny na świąteczny stół! Soczyste, aromatyczne mięso gotowe w niecałą godzinę.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8094
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1169
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9869
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 547
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8094
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1169
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9869
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 547
Składniki
Do miseczki dodajemy sól, pieprz, czosnek w proszku, paprykę, cynamon oraz kurkumę. Mieszamy.
W oddzielnej miseczce łączymy miód z sokiem pomarańczowym i sosem sojowym.
Udka kurczaka posypujemy z obu stron przygotowaną przyprawą.
Następnie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Kurczaka smarujemy marynatą miodowo-pomarańczową. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plasterek umytej i sparzonej pomarańczy.
Potrawę pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Kwadrans przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywkę z naczynia by skórka się zarumieniła. Smacznego.