Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i elegancki posiłek idealny na świąteczny stół! Soczyste, aromatyczne mięso gotowe w niecałą godzinę.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 903
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 903
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Składniki
Do miseczki dodajemy sól, pieprz, czosnek w proszku, paprykę, cynamon oraz kurkumę. Mieszamy.
W oddzielnej miseczce łączymy miód z sokiem pomarańczowym i sosem sojowym.
Udka kurczaka posypujemy z obu stron przygotowaną przyprawą.
Następnie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Kurczaka smarujemy marynatą miodowo-pomarańczową. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plasterek umytej i sparzonej pomarańczy.
Potrawę pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Kwadrans przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywkę z naczynia by skórka się zarumieniła. Smacznego.