Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki kurczaka pieczone z warzywami i sosem słodko - kwaśnym w rękawie foliowym. Szybki i smaczny obiad z małym nakładem pracy.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19782
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 462
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 431
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6825
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242366
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19782
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 462
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 431
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6825
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242366
Składniki
Do dużej prostokątnej blachy do pieczenia włożyłam rękaw foliowy. Związałam go z jednej strony, drugą pozostawiłam otwartą. Kawałki kurczaka umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek przyprawiłam solą i przyprawą gyros, a następnie ułożyłam je obok siebie w rękawie do pieczenia. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. Marchewki obrałam i pokroiłam w plasterki. Paprykę czerwoną pokroiłam w kostkę. Fasolkę szparagową wyjęłam z zamrażalki. Kukurydzę odsączyłam z zalewy. Wszystkie warzywa umieściłam w jednej misce i wymieszałam. Taką mieszanką warzywną obsypałam kawałki kurczaka, starając się rozłożyć je dość równomiernie i raczej wokół kurczaka niż na nim. Na koniec łyżką w kilku miejscach polałam warzywa i kurczaka sosem słodko - kwaśnym. Rękaw zamknęłam z drugiej strony. Blachę wstawiłam do piekarnika. Kurczaka piekłam ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Przed końcem pieczenia, tak ok. 15-20 minut, można rozciąć rękaw, żeby lepiej przypiekła się skórka na kurczaku. Kawałki kurczaka podałam na gorąco. Najlepiej pasuje do nich ryż, który polewamy powstałym podczas pieczenia sosem z warzywami.