Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak pieczony z młodymi ziemniakami w ziołach, podany z marynowanymi, ostrymi papryczkami cherry.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1110
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8756
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3142
Polecam.
Odsłon: 1946
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1110
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8756
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3142
Polecam.
Odsłon: 1946
Składniki
Wymytą i wyczyszczoną połówkę kurczaka wkładamy do miski w której zamarynujemy. Cebulę obraną kroimy w pół plastry, czosnek pokrojony także w plasterki wkładamy do miski z mięsem. Posypujemy solą, ziołami do drobiu, pieprzem, papryką i majerankiem, mieszamy wszystko. Dobrze wtarte przyprawami mięso i ziemniaki wkładamy do rękawa do pieczenia, wkładamy 10 gałązek lubczyku i zawiązujemy końce rękawa. Nakłuwamy kilka dziurek wykałaczką w worku. Wkładamy tak przygotowany worek z kurczakiem i ziemniakami do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjmujemy z lodówki i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 1 godzinę. Tak upieczonego kurczaka podajemy z upieczonymi ziemniakami i marynowanymi papryczkami cherry.
Smacznego!!!