Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak pieczony z młodymi ziemniakami w ziołach, podany z marynowanymi, ostrymi papryczkami cherry.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1239
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 509
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1239
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 509
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Składniki
Wymytą i wyczyszczoną połówkę kurczaka wkładamy do miski w której zamarynujemy. Cebulę obraną kroimy w pół plastry, czosnek pokrojony także w plasterki wkładamy do miski z mięsem. Posypujemy solą, ziołami do drobiu, pieprzem, papryką i majerankiem, mieszamy wszystko. Dobrze wtarte przyprawami mięso i ziemniaki wkładamy do rękawa do pieczenia, wkładamy 10 gałązek lubczyku i zawiązujemy końce rękawa. Nakłuwamy kilka dziurek wykałaczką w worku. Wkładamy tak przygotowany worek z kurczakiem i ziemniakami do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjmujemy z lodówki i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 1 godzinę. Tak upieczonego kurczaka podajemy z upieczonymi ziemniakami i marynowanymi papryczkami cherry.
Smacznego!!!