Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak po azjatycku"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Sposób przygotowania: 1. Pieczone filety kurczaka pokrój w paseczki. Zrumień na rozgrzanym oleju. Papryki rozetnij, oczyść. Marchewkę i cebulę obierz. Cebulę posiekaj, a pozostałe warzywa drobno potnij. Pędy bambusa osącz z zalewy. Plastry ananasa pokrój na niezbyt duże kawałeczki.
Przygotowane warzywa dodaj do mięsa. Smaż razem kilka minut, ciągle mieszając. Kiedy warzywa będą już prawie miękkie, dołóż pędy bambusa oraz kawałeczki ananasa.
Przecier pomidorowy wymieszaj z mąką. Dodaj do gulaszu. Wlej bulion. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i duś 5 min. Gulasz przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę, sokiem z limonki, solą i pieprzem. Dymkę potnij w paseczki, udekoruj nimi potrawę.Źródło: Tina