Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym i przyprawą 5 smaków. Danie idealne do ryżu lub makaronu chińskiego oraz surówki z kapusty białej po chińsku.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Składniki
posolone warzywa podsmażamy na patelni, dodajemy ok. 0,5 szkl wody i dusimy do miękkości
mięso oczyszczamy z błonek i tłuszczu kroimy w cienkie paski i delikatnie solimy (nie za dużo soli) na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso i lekko obsmażamy z każdej strony
do 0,5 szkl wody dodajemy sos sojowy, mieszamy wodę z sosem dodajemy do podsmażonego mięsa mieszając aż ładnie zmieni kolor i lekko odparuje
dodajemy przyprawę 5 smaków i mieszamy dodajemy podsmażone warzywa, całość mieszamy każdą porcję dekorujemy zielonym szczypiorkiem