Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym i przyprawą 5 smaków. Danie idealne do ryżu lub makaronu chińskiego oraz surówki z kapusty białej po chińsku.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
posolone warzywa podsmażamy na patelni, dodajemy ok. 0,5 szkl wody i dusimy do miękkości
mięso oczyszczamy z błonek i tłuszczu kroimy w cienkie paski i delikatnie solimy (nie za dużo soli) na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso i lekko obsmażamy z każdej strony
do 0,5 szkl wody dodajemy sos sojowy, mieszamy wodę z sosem dodajemy do podsmażonego mięsa mieszając aż ładnie zmieni kolor i lekko odparuje
dodajemy przyprawę 5 smaków i mieszamy dodajemy podsmażone warzywa, całość mieszamy każdą porcję dekorujemy zielonym szczypiorkiem