Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Pierś pokroiłam w dużą gulaszową kostkę. Obsypałam ją ziołami prowansalskimi, sola, chili. Dodałam przeciśnięty czosnek,natkę, sezam i odrobinę oleju. Mięso można przygotować dzień wcześniej. Można użyć dowolnej ulubionej mieszanki przypraw do kurczaka. Przygotowywałam sporą porcję, więc mięso i warzywa smażyłam partiami, żeby były przyrumienione, ale przy mniejszej porcji wszystko się zmieści na dużej patelni.
Ugotowałam ziemniaki pokrojone w kostkę. Na patelni najpierw usmażyłam pokrojoną w kostkę cebulę- przełożyłam ja do woka. Potem usmażyłam kurczaka i tak po kolei, jeszcze papryka i pieczarki. Na koniec usmażyłam ziemniaki posypane ziołami prowansalskimi i solą. Pod koniec włączyłam ogień pod wokiem i podsmażałam całość około 15 minut , mieszając aby wszystko przeszło swoim smakiem. W mniejszej wersji ugotowane ziemniaki daje się razem z kurczakiem a potem dodaje warzywa. Aha przepis podpatrzyłam u budowlańca. Smacznego :)