Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14652
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19707
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14652
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19707
Składniki
Pierś pokroiłam w dużą gulaszową kostkę. Obsypałam ją ziołami prowansalskimi, sola, chili. Dodałam przeciśnięty czosnek,natkę, sezam i odrobinę oleju. Mięso można przygotować dzień wcześniej. Można użyć dowolnej ulubionej mieszanki przypraw do kurczaka. Przygotowywałam sporą porcję, więc mięso i warzywa smażyłam partiami, żeby były przyrumienione, ale przy mniejszej porcji wszystko się zmieści na dużej patelni.
Ugotowałam ziemniaki pokrojone w kostkę. Na patelni najpierw usmażyłam pokrojoną w kostkę cebulę- przełożyłam ja do woka. Potem usmażyłam kurczaka i tak po kolei, jeszcze papryka i pieczarki. Na koniec usmażyłam ziemniaki posypane ziołami prowansalskimi i solą. Pod koniec włączyłam ogień pod wokiem i podsmażałam całość około 15 minut , mieszając aby wszystko przeszło swoim smakiem. W mniejszej wersji ugotowane ziemniaki daje się razem z kurczakiem a potem dodaje warzywa. Aha przepis podpatrzyłam u budowlańca. Smacznego :)