Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118803
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8719
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3182
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2568
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118803
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8719
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3182
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2568
Składniki
Pierś pokroiłam w dużą gulaszową kostkę. Obsypałam ją ziołami prowansalskimi, sola, chili. Dodałam przeciśnięty czosnek,natkę, sezam i odrobinę oleju. Mięso można przygotować dzień wcześniej. Można użyć dowolnej ulubionej mieszanki przypraw do kurczaka. Przygotowywałam sporą porcję, więc mięso i warzywa smażyłam partiami, żeby były przyrumienione, ale przy mniejszej porcji wszystko się zmieści na dużej patelni.
Ugotowałam ziemniaki pokrojone w kostkę. Na patelni najpierw usmażyłam pokrojoną w kostkę cebulę- przełożyłam ja do woka. Potem usmażyłam kurczaka i tak po kolei, jeszcze papryka i pieczarki. Na koniec usmażyłam ziemniaki posypane ziołami prowansalskimi i solą. Pod koniec włączyłam ogień pod wokiem i podsmażałam całość około 15 minut , mieszając aby wszystko przeszło swoim smakiem. W mniejszej wersji ugotowane ziemniaki daje się razem z kurczakiem a potem dodaje warzywa. Aha przepis podpatrzyłam u budowlańca. Smacznego :)