Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak po francusku"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Składniki
Fasolę odsącz na sicie i przepłucz pod wodą.
Mięso pokrój w kostkę, posyp solą i pieprzem, a cebulę z czosnkiem drobno posiekaj. Podsmaż na oleju.
Zalej całość najpierw białym winem, a po chwili bulionem. Duś potrawę pod przykryciem około 20 minut. Przed samym końcem dorzuć czerwoną i białą fasolę.
Gotowe danie wymieszaj ze śmietaną, natką pietruszki i resztą przypraw.
Potrawę podawaj ze świeżą bagietką.
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360
<strong>Justyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV