Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak po francusku"
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 25
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 146
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 25
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 146
Składniki
Fasolę odsącz na sicie i przepłucz pod wodą.
Mięso pokrój w kostkę, posyp solą i pieprzem, a cebulę z czosnkiem drobno posiekaj. Podsmaż na oleju.
Zalej całość najpierw białym winem, a po chwili bulionem. Duś potrawę pod przykryciem około 20 minut. Przed samym końcem dorzuć czerwoną i białą fasolę.
Gotowe danie wymieszaj ze śmietaną, natką pietruszki i resztą przypraw.
Potrawę podawaj ze świeżą bagietką.
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360
<strong>Justyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV