Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak po gruzińsku"
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 37
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 20
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 780
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2779
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 37
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 20
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 780
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2779
Składniki
Tuszkę opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Potem podziel na porcje. Na patelni rozgrzej masło, zrumień na nim kurczaka. Przełóż do garnka. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia mięsa. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone na kawałki pomidory.
Kurczaka zalej sosem pomidorowym. Dołóż wszystkie przyprawy. Duś na małym płomieniu do miękkości. Danie udekoruj oliwkami, dymkami i plasterkami cytryny.Źródło: Naj