Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak po gruzińsku"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Tuszkę opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Potem podziel na porcje. Na patelni rozgrzej masło, zrumień na nim kurczaka. Przełóż do garnka. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia mięsa. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone na kawałki pomidory.
Kurczaka zalej sosem pomidorowym. Dołóż wszystkie przyprawy. Duś na małym płomieniu do miękkości. Danie udekoruj oliwkami, dymkami i plasterkami cytryny.Źródło: Naj