Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mmmmm! Kurczak po karaibsku z salsą mango-paprykową,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8532
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8532
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Składniki
Zaczynamy od przygotowania mieszanki przypraw. W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy. Kurczaka kroimy na średnie kawałki. Mieszamy z łyżką oliwy i przygotowaną mieszanką przypraw. Zostawiamy do zamarynowania na godzinę w lodówce.
Przygotowujemy salsę mango-paprykową. W miseczce mieszamy kawałki mango, papryki czerwonej, cebuli ananansa z sokiem z limonki.
Kurczaka obsmażamy na złoto przez ok. 5-8 minut, lub do momentu aż będzie usmażony.
Tortille opiekamy na blaszce w piekarniku lub nad palnikiem na kuchence gazowej. Na każdej tortilli układamy porcję sałaty, salsy mango-paprykowej, listki kolendry. Skrapiamy sokiem z limonki.