Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mmmmm! Kurczak po karaibsku z salsą mango-paprykową,
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Składniki
Zaczynamy od przygotowania mieszanki przypraw. W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy. Kurczaka kroimy na średnie kawałki. Mieszamy z łyżką oliwy i przygotowaną mieszanką przypraw. Zostawiamy do zamarynowania na godzinę w lodówce.
Przygotowujemy salsę mango-paprykową. W miseczce mieszamy kawałki mango, papryki czerwonej, cebuli ananansa z sokiem z limonki.
Kurczaka obsmażamy na złoto przez ok. 5-8 minut, lub do momentu aż będzie usmażony.
Tortille opiekamy na blaszce w piekarniku lub nad palnikiem na kuchence gazowej. Na każdej tortilli układamy porcję sałaty, salsy mango-paprykowej, listki kolendry. Skrapiamy sokiem z limonki.