Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po meksykańsku.

Kurczak po meksykańsku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 192 Ocena: 3270

Dodano:

Odsłon: 1147

Zamiast kurczaka można użyć pierś z indyka lub tofu.

Składniki

  • -Pierś z kurczaka - 0,5 kg
  • -Cebula - 1/2 szt
  • -Papryka czerwona - 1/2 szt
  • -Woda - 200 ml
  • -Olej do smażenia
  • -Fix smaki świata Tortilla Meksykańska - 1 szt
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak po meksykańsku.

Przygotowanie

  1. Piersi umyć i pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

  2. Cebulę pokroić w piórka.
    Paprykę pokroić w paski.
    Dodać do kurczaka i smażyć przez około 10 minut.

  3. Fix rozmieszać z wodą i dodać do kurczaka.

  4. Wszystko gotować przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając.

  5. Podawać z ryżem i surówką według uznania.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń