Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty przepis na kurczaka znanego z chińskich barów:)
Patelnia WOK
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Mięso z kurczaka pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski. Dodaj 4 łyżeczki sosu sojowego i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Do rozgrzanego na małym ogniu woka dodaj cukier i poczekaj, aż zrobi się karmel. Na karmel wrzuć mięso, zwiększ ogień na duży i smaż około 3 minuty często mieszając. Dodaj 4 łyżeczki sosu sojowego i często mieszając smaż kurczaka kolejne 4 minuty raz na jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodaj cebulę i smaż jeszcze jedną minutę często mieszając. Podawaj z ryżem.