Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty przepis na kurczaka znanego z chińskich barów:)
Patelnia WOK
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 97
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2649
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 805
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1572
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14205
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 97
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2649
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 805
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1572
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14205
Składniki
Mięso z kurczaka pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski. Dodaj 4 łyżeczki sosu sojowego i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Do rozgrzanego na małym ogniu woka dodaj cukier i poczekaj, aż zrobi się karmel. Na karmel wrzuć mięso, zwiększ ogień na duży i smaż około 3 minuty często mieszając. Dodaj 4 łyżeczki sosu sojowego i często mieszając smaż kurczaka kolejne 4 minuty raz na jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodaj cebulę i smaż jeszcze jedną minutę często mieszając. Podawaj z ryżem.