Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i domowy pomysł na obiad z dodatkiem kurczaka , marchwi i pora.
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 597
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 586
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 153
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 597
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 586
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 153
Składniki
Pierś kurczaka układamy na zrobionej z papieru do pieczenia koszyczki (kawałek papieru składamy w harmonijkę , związujemy końce a środek delikatnie rozszerzamy) albo wyłożoną papierem do pieczenia blaszce lub naczyniu żaroodpornym , oprószamy przyprawami z każdej strony .
Tak gotową pierś smarujemy majonezem z jednej strony na to układamy pokrojoną w pół plasterki por . Na por wylewamy ketchup który przykrywamy startą na grubych oczkach marchewką .
Tak przygotowaną pierś przykrywamy papierem do pieczenia (by nie spaliła nam się marchewka) i pieczemy w temperaturze 170 °C przez około 40 minut .