Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne danie z piersi kurczaka, mięso pozostaje soczyste, a marchewka smacznie chrupiąca :-) polecam
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20563
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2241
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 22
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20563
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2241
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 22
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, rozbić niezbyt mocno tłuczkiem i obsmażyć na silnie rozgrzanym oleju. Przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do lekko natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Pora umyć i pokroić w cienkie półplasterki, marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Czosnek drobno pokroić i wymieszać w miseczce z majonezem. Plastry mięsa posmarować ketchupem, na to ułozyć pora.
W następnej kolejności przesmarować majonezem z dodatkiem czosnku i posypać startą marchewką. Piec w temp. 170 stopni ok. pol godz. Smacznego :-)