Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne danie z piersi kurczaka, mięso pozostaje soczyste, a marchewka smacznie chrupiąca :-) polecam
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1631
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1405
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1428
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1518
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1631
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1405
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1428
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1518
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, rozbić niezbyt mocno tłuczkiem i obsmażyć na silnie rozgrzanym oleju. Przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do lekko natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Pora umyć i pokroić w cienkie półplasterki, marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Czosnek drobno pokroić i wymieszać w miseczce z majonezem. Plastry mięsa posmarować ketchupem, na to ułozyć pora.
W następnej kolejności przesmarować majonezem z dodatkiem czosnku i posypać startą marchewką. Piec w temp. 170 stopni ok. pol godz. Smacznego :-)