Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję smażone ćwiartki z kurczaka do swojskiego chlebusia :) Taki smażony kurczak smaczny jest na ciepło jak i na zimno.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 800
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2064
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 800
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2064
Składniki
Ćwiartki z kurczaka czyścimy, płuczemy, osączamy na durszlaku. Odcinamy pałki, solimy pieprzymy.
Tak przygotowane części z kurczaka smażymy na gorącym tłuszczu na patelni z obu stron na rumiany kolor.
Gdy kawałki kurczaka są zarumienione dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu usmażenia się cebuli.
Usmażone kawałki wykładamy na talerz i konsumujemy z chlebkiem swojskiego wypieku :) Smacznego :)