Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję smażone ćwiartki z kurczaka do swojskiego chlebusia :) Taki smażony kurczak smaczny jest na ciepło jak i na zimno.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 402
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11160
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3904
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1351
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 402
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11160
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3904
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1351
Składniki
Ćwiartki z kurczaka czyścimy, płuczemy, osączamy na durszlaku. Odcinamy pałki, solimy pieprzymy.
Tak przygotowane części z kurczaka smażymy na gorącym tłuszczu na patelni z obu stron na rumiany kolor.
Gdy kawałki kurczaka są zarumienione dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu usmażenia się cebuli.
Usmażone kawałki wykładamy na talerz i konsumujemy z chlebkiem swojskiego wypieku :) Smacznego :)