Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone części z kurczaka podane ze smażonymi ziemniakami i marynowaną papryką.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 228
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 538
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 228
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 538
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
Składniki
Wymyte, osuszone z wody mięsa nacieramy czosnkiem i wszystkimi przyprawami. Układamy na gorącej patelni i smażymy na małym ogniu pod przykryciem na złoty kolor. Przewracamy kilkakrotnie, dokładamy pokrojony czosnek i cebulkę oraz łodygi lubczyku.
Obrane wymyte ziemniaki kroimy na 1,5 cm grubości plastry i kroimy je na pół robiąc takie półksiężyce.
Przyprawione półksiężyce z ziemniaków smażymy z każdej strony na rumiano.
Usmażone ziemniaki układamy na talerz razem z usmażonym mięsem. Podajemy razem z marynowaną papryką. Smacznego!!!