Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak szarpany, rwany... jak zwał tak zwał. Ważne, że wyszedł przepyszny i mogę go wykorzystać do różnych innych dań, np. burgery, sałatki, quesadilla, tosty... jak widzicie, będzie przydatny. Do przygotowania specjalnie kupiłam filety z kurczaka ze skórą, żeby był bardziej aromatyczny. Mięso po upieczeniu jest tak miękkie, że bez problemu odchodzi od kości i skórki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1187
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1317
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 962
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1187
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1317
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 962
Składniki
Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć przyprawami. Odstawić na ok. pół godziny. Patelnię mocno rozgrzać. Na suchą patelnię przełożyć filety skórą do dołu. Smażyć kilka minut do zrumienienia. Następnie mięso obrócić i jeszcze chwilę smażyć. Potem dodać ziele angielskie, liście laurowe, pokrojony na połówki czosnek i ćwiartki cebuli. Całość zalać wodą, przykryć pokrywą i dusić na maleńkim ogniu (ma sobie pyrkać) 2,5-3h, obracając co pół godziny. Mięso jest bardzo delikatne i mięciutkie. Z powstałego sosu wyjąć liście laurowe i ziele angielskie, resztę zblendować. Sosik jest bardzo aromatyczny. Na sosie można podsmażyć kurczaka przed podaniem, jest genialny. SMACZNEGO!!!