Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na coś orientalnego, nie pożałujesz:)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 454
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1368
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25461
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 454
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1368
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25461
Składniki
Do miseczki wlej sos sojowy, łyżkę oleju sezamowego, miód oraz przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszaj do rozpuszczenia miodu. W tak przygotowaną zalewę włóż umytego kurczaka. Zostaw na ok 30 minut.
Kurczaka obtocz w mące i piecz na złoty kolor (skrzydełka potrzebują więcej czasu, więc aby się nie spaliły, a były miękkie wrzuć je do piekarnika na ok 30 minut w temp 160 stopni).
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pamiętaj o posoleniu. Makaron odcedź, skrop odrobiną oleju sezamowego oraz posyp delikatnie czosnkiem granulowanym.
Wyjmij kurczaka z patelni i wlej zalewę. Chwilę podgotuj i dodaj łyżkę sezamu. Do lekko zredukowanego sosu włóż usmażonego kurczaka i obtocz go w sosie.
Nałóż makaron na talerz, na to kawałki kurczaka, wszystko polej resztką sosu i posyp posiekanym szczypiorkiem.