Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na coś orientalnego, nie pożałujesz:)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25537
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 199
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 424
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 610
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25537
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 199
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 424
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 610
Składniki
Do miseczki wlej sos sojowy, łyżkę oleju sezamowego, miód oraz przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszaj do rozpuszczenia miodu. W tak przygotowaną zalewę włóż umytego kurczaka. Zostaw na ok 30 minut.
Kurczaka obtocz w mące i piecz na złoty kolor (skrzydełka potrzebują więcej czasu, więc aby się nie spaliły, a były miękkie wrzuć je do piekarnika na ok 30 minut w temp 160 stopni).
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pamiętaj o posoleniu. Makaron odcedź, skrop odrobiną oleju sezamowego oraz posyp delikatnie czosnkiem granulowanym.
Wyjmij kurczaka z patelni i wlej zalewę. Chwilę podgotuj i dodaj łyżkę sezamu. Do lekko zredukowanego sosu włóż usmażonego kurczaka i obtocz go w sosie.
Nałóż makaron na talerz, na to kawałki kurczaka, wszystko polej resztką sosu i posyp posiekanym szczypiorkiem.