Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak teriyaki w płatkach"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 198
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 198
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w szerokie paski. Wytnij z nich serduszka przy pomocy foremek do ciasta.
Do pojemnika (ja użyłam próżniowego) wlej sos sojowy, olej i ocet jabłkowy. Dodaj papryczki, miód i posiekany czosnek. Dopraw sos szczyptą soli i pieprzu.
Wymieszaj, włóż mięso. Powinno być w całości zalane marynatą. Zamknij pojemnik i odstaw go na około 60 minut do lodówki.
Po tym czasie wyjmij kurczaka i obtocz go dokładnie w drobno pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Ułóż mięso na lekko natłuszczonej blasze i upiecz na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Danie podawaj np. z ananasem, również wyciętym w serduszka.
Magdalena Tabaczyk z KępicŹródło: Super TV