Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta, święta i po świętach niestety czas wracać znowu do swoich obowiązków prasowych. Do tego zrobiło się bardzo zimno, dlatego dzisiaj robimy kurczaka teriyaki z pysznymi kopytkami szpinakowymi. Cieplej się zrobiło? Mam nadzieję; )
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244108
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244108
Składniki
Do rondelka wlewamy sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy, miód, starty imbir i czosnek. Zagotowujemy i przestudzamy. Następnie gotujemy ziemniaki. Studzimy, przepuszczamy przez praskę i wykładamy na blat. Wsypujemy oba typy mąki, jajko i wyrabiamy delikatne gładkie ciasto. Na koniec dodajemy posiekaną bazylię i znów wyrabiamy. Gotujemy w osolonej wodzie aż do wypłynięcia, wyławiamy łyżką cedzakową. W tym samym czasie rozgrzewamy sos i wkładamy pokrojone w paski kawałki kurczaka. Smażymy z obu stron i podajemy z kopytkami. Polewamy pozostałym na patelni sosem i posypujemy sezamem z wierzchu. Smacznego!