Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na kolację lub obiad.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15088
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15088
Składniki
Zaczynamy od sosu Teryaki - możemy użyć kupny, ale możemy też przygotować sami. Składniki: - pół szklanki sosu sojowego - 2 łyżeczki octu ryżowego - 1 łyżeczka oliwy z oliwek - 1/4 szklanki brązowego cukru - 1 łyżeczka miodu - odrobina mileonego imbiru Wszystkie składniki mieszamy - podgrzewamy w rądelku na wolym ogniu ok. 1-2 minuty. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Piersi z kurczaka kroimy na kawałki. Obdsypujemy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką słodką i ostrą. Smażymy z obu stron do uzyskania złotego koloru ok.7 minut, lub do momentu aż będą miękkie w środku i upieczone.
Na każdym chlebku pita układamy porcję sałaty 2 krążki ananasa, porcję kurczaka, cebuli. Polewamy odrobiną sosu Teryaki. Smacznego!