Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na kolację lub obiad.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 284
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3069
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 284
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3069
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Zaczynamy od sosu Teryaki - możemy użyć kupny, ale możemy też przygotować sami. Składniki: - pół szklanki sosu sojowego - 2 łyżeczki octu ryżowego - 1 łyżeczka oliwy z oliwek - 1/4 szklanki brązowego cukru - 1 łyżeczka miodu - odrobina mileonego imbiru Wszystkie składniki mieszamy - podgrzewamy w rądelku na wolym ogniu ok. 1-2 minuty. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Piersi z kurczaka kroimy na kawałki. Obdsypujemy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką słodką i ostrą. Smażymy z obu stron do uzyskania złotego koloru ok.7 minut, lub do momentu aż będą miękkie w środku i upieczone.
Na każdym chlebku pita układamy porcję sałaty 2 krążki ananasa, porcję kurczaka, cebuli. Polewamy odrobiną sosu Teryaki. Smacznego!