Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak Tikka Masala to danie angielskie, choć inspirowane kuchnią indyjską. Jeśli jeszcze nie znacie tego przepisu, koniecznie musicie go wypróbować!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Kurczaka pokroić w paski.
Wymieszać jogurt z przyprawami: garam masala, chili, kolendrą, solą i pieprzem. Marynatę jogurtową wymieszać z kurczakiem, odstawić na godzinę.
Na patelni rozpuścić masło, dodać kmin rzymski, smażyć aż zacznie pachnieć, dodać pokrojoną cebulę, czosnek i imbir, smażyć aż warzywa lekko zmiękną, dodać pasattę pomidorową, przyprawić kolendrą i kardamonem, dodać śmietankę kremówkę, wymieszać i gotować 5 minut aż sos lekko zgęstnieje.
Kawałki kurczaka wyciągnąć z marynaty i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec w 180 stopniach Celsjusza 20-25 minut. Następnie wymieszać z sosem i posypać kolendrą.
Podawać na ciepło z ryżem jaśminowym.