Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w bekonie"
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 337
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 337
Składniki
ok. 120 minut.
Mięso umyć, osuszyć, rozciąć na 6 porcji. Każdą pierś naciąć wzdłuż tak, by powstała kieszonka. Wypełnić plastrami sera, oprószyć solą, pieprzem, tymiankiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem (4 ząbki). Odstawić do lodówki na godzinę.
Cebulę obrać, pokroić w krążki, rozłożyć w naczyniu do zapiekania, wysmarowanym 1 łyżką oliwy. Pomidorki umyć, przepołowić. Ziemniaki umyć, nie obierać, pokroić w łódeczki, skropić resztą oliwy, doprawić resztą czosnku i tymiankiem.
Sakiewki z kurczaka wyjąć z lodówki, każdą porcję owinąć 3 plastrami boczku, rozłożyć na cebuli, obłożyć ziemniakami i pomidorkami. Piec ok. 45 min w temp. ok. 180oC pod przykryciem. Przed podaniem udekorować listkami bazylii.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 70
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1936