Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w bekonie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15822
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6407
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15822
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6407
Składniki
ok. 120 minut.
Mięso umyć, osuszyć, rozciąć na 6 porcji. Każdą pierś naciąć wzdłuż tak, by powstała kieszonka. Wypełnić plastrami sera, oprószyć solą, pieprzem, tymiankiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem (4 ząbki). Odstawić do lodówki na godzinę.
Cebulę obrać, pokroić w krążki, rozłożyć w naczyniu do zapiekania, wysmarowanym 1 łyżką oliwy. Pomidorki umyć, przepołowić. Ziemniaki umyć, nie obierać, pokroić w łódeczki, skropić resztą oliwy, doprawić resztą czosnku i tymiankiem.
Sakiewki z kurczaka wyjąć z lodówki, każdą porcję owinąć 3 plastrami boczku, rozłożyć na cebuli, obłożyć ziemniakami i pomidorkami. Piec ok. 45 min w temp. ok. 180oC pod przykryciem. Przed podaniem udekorować listkami bazylii.Źródło: Twoje Imperium