Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w boczku"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 242
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 242
Składniki
Kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Następnie natrzyj z zewnątrz i od środka słodką i ostrą papryką, majerankiem, czosnkiem, solą oraz pieprzem. Włóż do lodówki na 1-2 godz.
Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Włóż do niego kurczaka. Mięso obłóż plastrami boczku. Naczynie przykryj pokrywką lub folią aluminiową (matową stroną do góry). Piecz 60-90 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Świat i Ludzie