Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pierś z kurczaka inaczej. Można użyć indyka. Dobre na ciepło i na zimno.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 742
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 121
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 742
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Składniki
Mięsko kroimy na małe kawałeczki. W misce robimy ciasto jak na naleśniki tylko musi być bardziej gęste. Dodajemy łyżkę majonezu (koniecznie!!) Sól i pieprz do smaku. Ostatnio dodałam zamiast zwykłej soli sól ziołową też bardzo dobre. Do ciasta wrzucamy mięso. Mieszamy.
Rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy kotlety. Wielkość jaka lubimy ja robię więcej małych ale jak kto woli. Smażymy na złoty kolor. Smakują bardzo dobrze z surówką z jabłka i marchewki i ziemniakami z masełkiem :) Smacznego!!