Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w cieście naleśnikowym

Przepis dnia 2021-12-02
Kurczak w cieście naleśnikowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 133 Ocena: 882

Dodano:

Odsłon: 2669

Soczyste kaski kurczaka w ziołowym cieście naleśnikowym.

Składniki

  • marynata:
  • •2 filety z kurczaka
  • •sól
  • •pieprz
  • •papryka słodka
  • •czosnek granulowany
  • ciasto naleśnikowe:
  • •1szkl mąki
  • •½ szkl mleka
  • •1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • •½ łyżeczki granulowanego czosnku
  • •½ łyżeczki majeranku
  • •1 jajko
  • •1 łyżka natki pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak w cieście naleśnikowym

Przygotowanie

  1. Fileta z kurczaka umyj, osusz,usuń błonki i pokrój w paski. dopraw solą pieprzem oraz papryką czerwoną. przełóż do miski i włóż do lodówki na pół godziny.
    osobnej misce umieść wszystkie składniki na ciasto i wymieszaj aż się połączą.
    Mięso przełóż do ciasta naleśnikowego i wymieszaj tak aby całe było oblepione.
    smaż partiami na głębokim tłuszczu na złoto-brązowy kolor. przełóż na ręcznik papierowy.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń