Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z orientalnym smaczkiem - w słodko, kwaśnym sosie
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 381
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1460
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5668
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 339
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 381
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1460
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5668
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 339
Składniki
Mąkę, przyprawę, sól i pieprz wymieszać i w tej mieszance obtoczyć kurczaka. W woku albo garnku rozgrzać olej smażyć kurczaka partiami, z każdej strony na rumiani – przełożyć do naczynia do zapiekania. Jedną cytrynę pokroić w plasterki i ułożyć na kurczaku.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni i piec kurczaka przez 30 minut. W garnku wymieszać imbir, sok i skórkę z cytryny, miód i sos sojowy – lekko podgrzać, żeby miód się roztopił. Upieczonego kurczaka polać sosem, podawać z ryżem i kolendrą.