Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z orientalnym smaczkiem - w słodko, kwaśnym sosie
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 243
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 989
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 243
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 989
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4067
Składniki
Mąkę, przyprawę, sól i pieprz wymieszać i w tej mieszance obtoczyć kurczaka. W woku albo garnku rozgrzać olej smażyć kurczaka partiami, z każdej strony na rumiani – przełożyć do naczynia do zapiekania. Jedną cytrynę pokroić w plasterki i ułożyć na kurczaku.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni i piec kurczaka przez 30 minut. W garnku wymieszać imbir, sok i skórkę z cytryny, miód i sos sojowy – lekko podgrzać, żeby miód się roztopił. Upieczonego kurczaka polać sosem, podawać z ryżem i kolendrą.