Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z orientalnym smaczkiem - w słodko, kwaśnym sosie
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11231
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 350
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 393
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11231
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 350
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 393
Składniki
Mąkę, przyprawę, sól i pieprz wymieszać i w tej mieszance obtoczyć kurczaka. W woku albo garnku rozgrzać olej smażyć kurczaka partiami, z każdej strony na rumiani – przełożyć do naczynia do zapiekania. Jedną cytrynę pokroić w plasterki i ułożyć na kurczaku.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni i piec kurczaka przez 30 minut. W garnku wymieszać imbir, sok i skórkę z cytryny, miód i sos sojowy – lekko podgrzać, żeby miód się roztopił. Upieczonego kurczaka polać sosem, podawać z ryżem i kolendrą.