Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak w czosnkowej panierce"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Mięso umyj, osusz, przetnij wzdłuż na kilka cienkich kotletów. Każdy lekko rozbij (najlepiej przez folię).
Do miski wsyp mąkę, cebulę, bułkę tartą, sól ziołową. Wlej tyle wody, by powstało dosyć gęste ciasto. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj. Gdy panierka jest zbyt gęsta, dolej jeszcze wody.
Każdy kotlet obtocz dokładnie w panierce. Smaż na rozgrzanym olej na złoty kolor. Podaj z surówką.
<strong>Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>Źródło: Bella Relaks