Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś nas tknęło na orientalne smaki i aromaty. Wyszło pysznie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5392
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11840
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5392
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11840
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1352
Składniki
Kurczaka myjemy i osuszamy. Wkładamy do miski. Wlewamy sos sojowy i wsypujemy ok. 1 łyżeczki przyprawy 5 smaków. Wklepujemy w mięso i odstawiamy na ok. 1 godzinę. Po tym czasie na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym wrzucamy kurczaka. Smażymy z obydwu stron aż się dobrze usmaży. Pod koniec polewamy miodem, smażymy krótką chwilę i zdejmujemy z patelni aby mięso powoli doszło. Na tej samej patelni podsmażamy posiekaną dymkę. Następnie wrzucamy pokrojone pieczarki i smażymy do momentu odparowania wody. Następnie wrzucamy odsączonego i pokrojonego w kostkę ananasa. Dusimy chwilę. Wlewamy pomidory, doprawiamy curry i przyprawą 5 smaków. Dusimy całość ok. 10 minut na średnim ogniu. W między czasie zagotowujemy wodę. Zalewamy makaron i czekamy ok. 5 min aż będzie miękki. Odcedzamy i wrzucamy na patelnię z sosem. Dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Na wierzch układamy kurczaka i podajemy. SMACZNEGO!!!