Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-10-2012
Pyszne podudzia z kurczaka z miodowo - musztardowej marynacie.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 45
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 45
Składniki
Kurczaka oczyszczamy , skórki delikatnie nakrawamy ostrym nożem. Miód mieszamy z musztardą , sokiem z cytryny , olejem i przyprawami.
Smarujemy dokładnie! mięso.Przykrywamy naczynie folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
wyjmujemy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego. Polewamy pozostałą marynatą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ( często przewracając oraz polewając marynatą ) przez około 40 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką posypane natką pietruszki. Smacznego!