Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowa chrupiąca odmiana panierki mięsa.
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19577
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 439
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 9007
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19577
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 439
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 9007
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Dzielimy na mniejsze porcje i rozbijamy tłuczkiem (lub wałkiem).
Jajka roztrzepujemy i dodajemy do nich sól i pieprz.
Płatki rozsypujemy na duży talerz wygodny do panierowania.
Mięso obtaczamy w jajku, następnie w płatkach i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.