Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowa chrupiąca odmiana panierki mięsa.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4313
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417114
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4313
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417114
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Dzielimy na mniejsze porcje i rozbijamy tłuczkiem (lub wałkiem).
Jajka roztrzepujemy i dodajemy do nich sól i pieprz.
Płatki rozsypujemy na duży talerz wygodny do panierowania.
Mięso obtaczamy w jajku, następnie w płatkach i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.