Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowa chrupiąca odmiana panierki mięsa.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2584
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2737
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2932
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2584
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2737
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2932
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Dzielimy na mniejsze porcje i rozbijamy tłuczkiem (lub wałkiem).
Jajka roztrzepujemy i dodajemy do nich sól i pieprz.
Płatki rozsypujemy na duży talerz wygodny do panierowania.
Mięso obtaczamy w jajku, następnie w płatkach i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.