Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowa chrupiąca odmiana panierki mięsa.
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 145
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 177
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 87
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 501
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1237
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 145
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 177
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 87
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 501
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1237
Składniki
Mięso myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Dzielimy na mniejsze porcje i rozbijamy tłuczkiem (lub wałkiem).
Jajka roztrzepujemy i dodajemy do nich sól i pieprz.
Płatki rozsypujemy na duży talerz wygodny do panierowania.
Mięso obtaczamy w jajku, następnie w płatkach i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.