Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w panierce owsianej

Kurczak w panierce owsianej

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 1930

Dodano:

Odsłon: 245

Nietypowa chrupiąca odmiana panierki mięsa.

Składniki

  • 1 szklanka suchych płatków owsianych
  • 2 jajka
  • 400 g fileta z kurczaka lub indyka
  • sól, pieprz do smaku (inne wedle uznania)
  • masło klarowane do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak w panierce owsianej

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Dzielimy na mniejsze porcje i rozbijamy tłuczkiem (lub wałkiem).

  2. Jajka roztrzepujemy i dodajemy do nich sól i pieprz.

  3. Płatki rozsypujemy na duży talerz wygodny do panierowania.

  4. Mięso obtaczamy w jajku, następnie w płatkach i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń