Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i soczysty filet z kurczaka smażony na maśle klarowanym w płatkach migdałowych, podany z ziemniakami i surówką to propozycja na szybki, smaczny i sycący obiad.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Filety opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym i przekrój na pół, każdy kawałek delikatnie rozbij i posyp z każde strony solą, pieprzem i przyprawami. Możesz przygotować bezpośrednio przed przygotowaniem lub dzień wcześniej i wstawić do lodówki.
W jednej misce roztrzep jajka, do drugiej wsyp mąkę a do trzeciej płatki migdałowe. Na patelni rozgrzej masło klarowane, każdy kawałek kurczaka panieruj z mące, jajkach i płatkach migdałowych. Smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Gotowe filety podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką u mnie z marchewką i kukurydzą. Polecam.