Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i soczysty filet z kurczaka smażony na maśle klarowanym w płatkach migdałowych, podany z ziemniakami i surówką to propozycja na szybki, smaczny i sycący obiad.
Składniki
Filety opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym i przekrój na pół, każdy kawałek delikatnie rozbij i posyp z każde strony solą, pieprzem i przyprawami. Możesz przygotować bezpośrednio przed przygotowaniem lub dzień wcześniej i wstawić do lodówki.
W jednej misce roztrzep jajka, do drugiej wsyp mąkę a do trzeciej płatki migdałowe. Na patelni rozgrzej masło klarowane, każdy kawałek kurczaka panieruj z mące, jajkach i płatkach migdałowych. Smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Gotowe filety podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką u mnie z marchewką i kukurydzą. Polecam.