Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w przepysznej skorupce"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12074
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8882
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1213
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12074
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8882
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1213
Składniki
Pierś z kurczaka myję i osuszam papierowym ręcznikiem. Kroję mięso w plastry o gr. ok. 1 cm, podobnie jak kotlety schabowe. Można je też delikatne rozbić. Przyprawiam przyprawą do mięs oraz ostrą papryką.
Robię ciasto: miksuję podane . Wkładam do niego plastry kurczaka i odstawiam na godzinę do lodówki.
Rozgrzewam olej na patelni. Wyjmuję z ciasta plastry kurczaka (powinno być na nich jak najwięcej ciasta). Smażę z obu stron, aż się ładnie przyrumienią.
35 min • Porcja 250 kcal • Przepis na 4-6 porcji.
Tylko 1,20 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie