Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli kurczak należy do Twoich ulubionych dań lub szukasz nowych pomysłów na danie obiadowe, mam dla Ciebie przepis. Delikatne, soczyste mięso i lekko chrupiąca skórka z ryżem oraz warzywami, co Ty na to?
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
1. Mięso kroję na mniejsze kawałki. Do miski wbijam jajko, wlewam wodę, wsypuję skrobie ziemniaczaną, paprykę słodką, sól, pieprz i dokładnie mieszam. Do marynaty przekładam mięso, ponownie dokładnie mieszam. Kurczaka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180 °C. 2. Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu. 3. Marchew obieram, myję kroję w krążki, gotuję w osolonej wodzie razem z groszkiem. 4. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, dodaję miód, sos sojowy, ocet ryżowy, cukier trzcinowy. Sos chili oraz ziarna sezamu. Wszystko dokładnie mieszam i łączę z upieczonym kurczakiem.
5. Danie gotowe, układam w naczyniu ryż, warzywa i kurczaka z sosem. 6. Smacznego.