Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno jest opisać smak tego dania. Trzeba je po prostu spróbować ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10678
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10678
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w większą kostkę. Solimy i pieprzymy je oraz podsmażamy na rumiano. Odkładamy je do małej miseczki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a paprykę w większe kawałki. Oba warzywa wrzucamy na rozgrzaną, polaną oliwą z oliwek patelnię i podsmażamy. Odkładamy je do osobnej miski.
SOS: Do miski wlewamy sok z ananasa, sos sojowy i ocet. Dokładamy ketchup, cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Całość mieszamy energicznie trzepaczką, aby cukier się rozpuścił i nie było grudek z mąki.
Marchewki obieramy i kroimy w słupki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w grubszą kostkę. Wrzucamy marchewkę i pomidory do garnka i dusimy do momentu, aż marchewki będą półtwarde. Następnie dorzucamy podsmażoną cebulę, paprykę oraz piersi z kurczaka. Dusimy jeszcze ok. 5-7 minut. Ananasa kroimy w średniej wielkości kawałki. Pod koniec czasu duszenia wrzucamy go do garnka. Zalewamy całość wcześniej przygotowanym sosem oraz doprawiamy to pieprzem, papryką słodką, solą oraz czosnkiem granulowanym. Dokładnie wszystko mieszamy, doprowadzamy do wrzenia sosu i zdejmujemy z ognia