Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i rozgrzewające danie. Sos z pomidorów, imbiru, moreli i jabłek smakuje doskonale! Zamiast zwykłej papryki można dodać papryczkę chili.Smacznie, zdrowo, kolorowo!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8677
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8677
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na łyżce tłuszczu kilka minut. Przekładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodajemy imbir starty na tarce o dużych oczkach oraz paprykę pokrojoną w paski. Podsmażamy kilka minut, dodajemy pomidory w puszce oraz pokrojone w paski morele, usmażonego kurczaka, pół szklanki bulionu, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Dusimy około 15 minut i dodajemy pokrojone w plasterki jabłka, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy, aż jabłka zmiękną, jeśli sos jest zbyt gęsty podlewamy bulionem. Podajemy z ugotowanym ryżem.