Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowa wersja curry dla zabieganych
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424902
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424902
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
kurczaka kroimy w niewielkie kawałki, wrzucamy na rozgrzany olej, solimy i smażymy kilka minut na mocnym ogniu, aż ładnie się zrumieni, a potem przekładamy na talerz
czosnek i imbir obieramy, drobno siekamy i wrzucamy na patelnię na której smażył się kurczak, zmniejszamy ogień i smażymy ok 1 minutę, dodajemy przyprawę curry i smażymy jeszcze kilka chwil, dodajemy mleko kokosowe i całość dusimy 2-3 minuty, aż sos nieco zgęstnieje
teraz na patelnię dodajemy kurczaka, dusimy jeszcze kilka minut, dodajemy sok z limonki oraz solimy i pieprzymy do smaku, no i gotowe ;-)
podajemy posypane posiekaną pietruszką z ryżem lub chlebkiem naan, smacznego