Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowa wersja curry dla zabieganych
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 786
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2088
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4089
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 786
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2088
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4089
Składniki
kurczaka kroimy w niewielkie kawałki, wrzucamy na rozgrzany olej, solimy i smażymy kilka minut na mocnym ogniu, aż ładnie się zrumieni, a potem przekładamy na talerz
czosnek i imbir obieramy, drobno siekamy i wrzucamy na patelnię na której smażył się kurczak, zmniejszamy ogień i smażymy ok 1 minutę, dodajemy przyprawę curry i smażymy jeszcze kilka chwil, dodajemy mleko kokosowe i całość dusimy 2-3 minuty, aż sos nieco zgęstnieje
teraz na patelnię dodajemy kurczaka, dusimy jeszcze kilka minut, dodajemy sok z limonki oraz solimy i pieprzymy do smaku, no i gotowe ;-)
podajemy posypane posiekaną pietruszką z ryżem lub chlebkiem naan, smacznego