Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowa wersja curry dla zabieganych
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4426
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12027
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4426
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12027
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
kurczaka kroimy w niewielkie kawałki, wrzucamy na rozgrzany olej, solimy i smażymy kilka minut na mocnym ogniu, aż ładnie się zrumieni, a potem przekładamy na talerz
czosnek i imbir obieramy, drobno siekamy i wrzucamy na patelnię na której smażył się kurczak, zmniejszamy ogień i smażymy ok 1 minutę, dodajemy przyprawę curry i smażymy jeszcze kilka chwil, dodajemy mleko kokosowe i całość dusimy 2-3 minuty, aż sos nieco zgęstnieje
teraz na patelnię dodajemy kurczaka, dusimy jeszcze kilka minut, dodajemy sok z limonki oraz solimy i pieprzymy do smaku, no i gotowe ;-)
podajemy posypane posiekaną pietruszką z ryżem lub chlebkiem naan, smacznego