Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowa wersja curry dla zabieganych
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 34
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 522
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 187
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 318
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 83
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 34
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 522
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 187
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 318
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 83
Składniki
kurczaka kroimy w niewielkie kawałki, wrzucamy na rozgrzany olej, solimy i smażymy kilka minut na mocnym ogniu, aż ładnie się zrumieni, a potem przekładamy na talerz
czosnek i imbir obieramy, drobno siekamy i wrzucamy na patelnię na której smażył się kurczak, zmniejszamy ogień i smażymy ok 1 minutę, dodajemy przyprawę curry i smażymy jeszcze kilka chwil, dodajemy mleko kokosowe i całość dusimy 2-3 minuty, aż sos nieco zgęstnieje
teraz na patelnię dodajemy kurczaka, dusimy jeszcze kilka minut, dodajemy sok z limonki oraz solimy i pieprzymy do smaku, no i gotowe ;-)
podajemy posypane posiekaną pietruszką z ryżem lub chlebkiem naan, smacznego