Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowa wersja curry dla zabieganych
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 228
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 267
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1050
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 228
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 267
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1050
Składniki
kurczaka kroimy w niewielkie kawałki, wrzucamy na rozgrzany olej, solimy i smażymy kilka minut na mocnym ogniu, aż ładnie się zrumieni, a potem przekładamy na talerz
czosnek i imbir obieramy, drobno siekamy i wrzucamy na patelnię na której smażył się kurczak, zmniejszamy ogień i smażymy ok 1 minutę, dodajemy przyprawę curry i smażymy jeszcze kilka chwil, dodajemy mleko kokosowe i całość dusimy 2-3 minuty, aż sos nieco zgęstnieje
teraz na patelnię dodajemy kurczaka, dusimy jeszcze kilka minut, dodajemy sok z limonki oraz solimy i pieprzymy do smaku, no i gotowe ;-)
podajemy posypane posiekaną pietruszką z ryżem lub chlebkiem naan, smacznego