Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo francuska kuchnia, prosta i pyszna. Jeśli wciąż brakuje pomysłu na niedzielny obiad, a kurczak w lodówce czeka na przyrządzenie to idealny przepis. Szczerze przyznam, że sos jest tak pyszny, że chleb wystarczy jako dodatek, a że nie wstawię przepisu, którego nie przetestowałam, więc wiem co mówie
Naczynie żaroodporne, sitko, ostry nóż
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37423
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 381
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9217
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37423
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 381
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9217
Składniki
Kurczaka pokroić na części wedle uznania W naczyniu rozgrzać oliwę, kurczaka natrzeć solą, pieprzem i obsmażyć. Po czym odłożyć na bok. Do naczynia w którym będziemy piec wrzucamy czosnek, tymianek, natkę, liść laurowy, masło, a na wierzch układamy kurczaka. Całość zalewamy bulionem. Wstawianie do piekarnika na ok 1,5 godziny w tem 180 st. Możemy w międzyczasie, wyjąć i polewać sosem spod mięsa. Upieczonego kurczaka odkładamy na półmisek i przykrywamy folią aluminiową. Nad miską umieszczamy sitko, wykładamy na nie czosnek, zioła i sos z pieczenia i dobrze przecieramy, aż zostaną same łupiny. Jeśli przetarta masa będzie zbyt gęsta możemy rozcieńczyć bulionem lub wodą do konsystencji sosu.. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podać kurczaka, polać sosem i posypać natką pietruszki.