Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa jest bardzo aromatyczna - łączy w sobie różnorodne smaki: jest słodka, kwaśna, o nutce orientalnej :) Warta wypróbowania. Łatwa.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35968
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1298
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35968
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1298
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
        
        Składniki
Udka obrać ze skóry (i to największa ale i jedyna robota...), obtoczyć w mące i obsmażyć. Cebulę i czosnek pokroić drobno. Zdjąć wszystko za patelni, wsypać cebulę i czosnek, posypać cynamonem, smażyć ok. 4 minut. W międzyczasie gotujemy bulion - ca. 1/2 litra, pomidory w kostkę (lub krojone z puszki), daktyle wzdłuż na 4 części. Cebulę zalać bulionem, dodać daktyle, pomidory i rodzynki. Dusić ok 10 minut, wrzucić kurczaka, dusić jeszcze ok. 20 min - bez przykrywki - niech odparowuje. Przed podaniem skropic danie cytryną, ewent. dosolić i dopieprzyć. <br> Potrawę podawać z ryżem lub z kus-kus, posypaną posiekaną natka i uprażonymi na patelni pokrojonymi migdałami.<br> Smacznego :)