Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli klasyka francuskiej kuchni
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Składniki
w szerokim rondlu lub na głębokiej patelni rozgrzewamy masło (ostrożnie, żeby się nie przypaliło), układamy kurczaka i smażymy na średnim ogniu przez 10 min z każdej strony, usmażone mięso odkładamy na talerz
w czasie, kiedy smaży się kurczak, obieramy cebulę i kroimy w piórka, czosnek obieramy i kroimy w plasterki, a potem wrzucamy jedno i drugie na tłuszcz po kurczaku i smażymy, aż ładnie się zeszklą
pieczarki czyścimy, kroimy na ćwiartki i dorzucamy do rondla, smażymy jeszcze kilka minut
teraz dolewamy wino oraz bulion i gotujemy, aż większość płynu odparuje - około 15 min, w międzyczasie siekamy koperek
śmietanę mieszamy z trzema łyżkami sosu i całość dolewamy do garnka, mieszamy i solimy oraz pieprzymy do smaku oraz dodajemy posiekany koperek
do sosu wkładamy kurczaka, całość dusimy jeszcze na wolnym ogniu no i gotowe, podajemy z bagietką lub ryżem, smacznego ;-)