Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oryginalny, kremowy smak sosu, z delikatnie wyczuwalnym posmakiem orzechów :-)
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1918
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2297
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 85
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1510
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1918
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2297
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 85
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1510
Składniki
Mięso kroimy w dosyć drobną kostkę, smażymy na oleju, przyprawiając solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Przekładamy na talerzyk. Na tej samej patelni smażymy pokrojoną drobno cebulę z czosnkiem, przekładamy do garnka, dodajemy pomidory z puszki, musztardę, bulion, masło orzechowe, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min, dosyć często mieszając. Gdy sos zrobi się gęsty, wkładamy usmażone mięso i gotujemy jeszcze 2-3 min. Podajemy z ryżem, można posypać pietruszką. Smacznego :-)