Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oryginalny, kremowy smak sosu, z delikatnie wyczuwalnym posmakiem orzechów :-)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1239
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 247
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2252
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4335
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1239
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 247
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2252
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4335
Składniki
Mięso kroimy w dosyć drobną kostkę, smażymy na oleju, przyprawiając solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką. Przekładamy na talerzyk. Na tej samej patelni smażymy pokrojoną drobno cebulę z czosnkiem, przekładamy do garnka, dodajemy pomidory z puszki, musztardę, bulion, masło orzechowe, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min, dosyć często mieszając. Gdy sos zrobi się gęsty, wkładamy usmażone mięso i gotujemy jeszcze 2-3 min. Podajemy z ryżem, można posypać pietruszką. Smacznego :-)