Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w sosie szpinakowym

Kurczak w sosie szpinakowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 363 Ocena: 4916

Dodano:

Odsłon: 326

kurczak w pysznym sosie

Składniki

  • udziec lub pierś z kurczaka
  • pieczarki ok 30 dag
  • szpinak mrożony 4-5 kostek
  • pomidor 1 szt
  • serek topiony 1/2 bloczka
  • śmietana 18% 2-3 łyżki
  • cebula 1/2 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • olej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kurczak w sosie szpinakowym

Przygotowanie

  1. 1. kurczaka umyć, posolić, odstawić na kilka godz.
    2. rozgrzać olej na patelni, obsmażyć kurczaka na rumiano, jeśli to były udka,to zlać wytopiony tłuszcz,
    3. cebule i czosnek pokroić drobno, poddusić, dodać pokrojone pieczarki, chwilę jeszcze dusić, dodać szpinak i obrany ze skórki, pokrojony w kostkę pomidor, posolić, dusić do miękkości, podlać wodą, dodać serek i śmietanę, zagotować, doprawić solą i pieprzem,
    4. do powstałego sosu włożyć obsmażonego kurczaka, dusić do miękkości, uważając, żeby się nie przypaliło,
    5. podawać z ryżem lub makaronem i sałatą,





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń