Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,tanie danie a do tego jak smakuje....!!!!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4396
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11952
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Cebule kroimy w plasterki i podsmażamy w garnku na oleju na złoty kolor. Udka z kurczaka kroimy na pól,przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.Dodajemy do cebuli smażymy ok 10 min dość intensywnie aby mięso się także fajnie zrumieniło.
Następnie zalewamy wszystko wodą do poziomu mięsa. Dodajemy kostkę rosołową i dusimy wszystko ok 40 min.Pod koniec gotowania w szklance rozrabiamy mąkę z nie wielką ilością wody i wlewamy do kurczaka tak by nam powstał gęsty sosik,mieszamy i chwilkę dusimy. SMACZNEGO!!!!!