Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,tanie danie a do tego jak smakuje....!!!!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3750
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 173
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1291
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3750
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 173
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1291
Składniki
Cebule kroimy w plasterki i podsmażamy w garnku na oleju na złoty kolor. Udka z kurczaka kroimy na pól,przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką.Dodajemy do cebuli smażymy ok 10 min dość intensywnie aby mięso się także fajnie zrumieniło.
Następnie zalewamy wszystko wodą do poziomu mięsa. Dodajemy kostkę rosołową i dusimy wszystko ok 40 min.Pod koniec gotowania w szklance rozrabiamy mąkę z nie wielką ilością wody i wlewamy do kurczaka tak by nam powstał gęsty sosik,mieszamy i chwilkę dusimy. SMACZNEGO!!!!!