Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak w sosie włoskim z pieczarkami

Kurczak w sosie włoskim z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 4134

Lubię szybkie dania, takie wychodzą i smakują najlepiej.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • ½ kg pieczarek
  • Sos włoski z mozzarellą
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka
  • ½ szk. śmietany 18 %
  • Cebula
  • Pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.

  3. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  5. 6. Sos rozrabiamy z ½ szk. wody oraz ½ szk. śmietany.

  6. 7. Dodajemy do grzybów, chwilę gotujemy.

  7. 8. Mięso przekładamy do naczynia.

  8. 9. Polewamy sosem z grzybami.

  9. 10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 czerwca Kurczaczek w takim anturażu zawsze i wszędzie, nawet teraz na bardzo późną kolację ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń